СОУ "Йордан Йовков - гр.Кърджали"

СОУ “Йордан Йовков”,Кърджали на 52 години

Публикувано на 29 Юни 2010 (Вторник) от admin

Макар и скромно, поради националната грипна ваканция, СОУ “Йордан Йовков” отбеляза подобаващо своя патронен празник – 9 ноември.

В актовата зала на училището се събраха победителите от съпътстващите празника конкурси и техните учители на вълнуващо тържество.

Преди него беше открита фотоизложба „Йовковци опознаваме България”, на която са представени снимки от училищните екскурзии, проведени в рамкате на „Йовковите дни” /09.10-09.11/. Празника откри г-жа Кюпрюджиева, Директор на училището, която се обърна към присъстващите с думите: „Нека бъдем единни в работата си, за да постигнем желаните резултати . Да продължаваме да изпълваме със смисъл девиза на училището „Качество- превърнато в традиция!”. Да бъдем достойни за патрона си и горди,че сме Йовковци!” Церемонията продължи с представянето на брой 1 за тази година на училищния ученически вестник „Бяла лястовица”.


Ръководителят на Клуб Журналист, г-жа Стефанова, представи новия екип от млади весникари, а те разказаха за вълнуващата си работа като репортери и новинари. Публиката видя весника в електронен вариант, а по-късно мнозина разгърнаха още топлите страници на ученическата медия. Кулминацията на празника, естествено беше връчването на наградите от литературния конкурс „Йовковци опознаваме България”.


Председателят на комисията по оценяването на творбите, г-жа Русева, изрази задоволство от големия брой текстове и призна затруднението на комисията при избора на най-добрите. Победителите получиха специални грамоти и награди, както и в. „Бяла лястовица”. /В следващия брой на весника те ще бъдат представени със своите литературни произведения./ С пожелание за здраве и бъдещи успехи в учението и преподавателската работа, водещата г-жа Тодорова, закри тържеството.


Споделис приятели

Подобниновини

Общо 2 коментара


  • katerina
    hubavo uciliste

  • венци
    много ми харесва това училище

Добавяне на нов коментар


Моля изчакайте ...
loading...